• 3M võitis patendi rikkumise kohtuasja Dental Direkti vastu

May 26, 2016

ST. PAUL, Minnesota, 26. mai 2016. 3M teatas täna, et Düsseldorfi kohus Saksamaal tegi ettekirjutuse kahju hüvitamise nõude osas tagasiulatuvalt 2008. aasta detsembrisse Dental Direkt GmbH vastu, kes jäljendas 3M-i patenditud keraamikal põhinevate restauratsioonide toonimise tehnoloogiat.

Kohtu otsus on tehtud Saksamaa patendi kohta ja Saksamaa osa kohta Euroopa patendist.

Kohus otsustas, et Dental Direkt peab tasuma 3M-ile viimase menetluskulud. Kuigi Dental Direkt võib kohtuotsuse edasi kaevata ja on esitanud hagi vastuväitega 3M-i Euroopa patendi suhtes, on 3M otsustanud esialgu kohtuotsuse tagada võlakirjade pakkumisega.

3M-i patenditud tehnoloogia võimaldab toonida värvitut keraamikat, et hammastele asetatavad restauratsioonid vastaksid toonilt patsiendi loomulikule hambavärvile. 3M on litsentsinud oma patente hambaravitööstustele, sealhulgas Vita Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co. KG, Vivadent Inc., Dentsply Prosthetics U.S. LLC ja Dentsply International Inc., Zirkonzahn GmbH, Wieland Dental + Technik GmbH & Co. KG, Ivoclar Vivadent AG, Metoxit AG ning White Peaks Dental Solutions. Tänu nendelr litsentsidelr naudivad patsiendid kogu maailmas hambatehniliste restauratsioonide eeliseid, mis sobituvad toonilt nende oma hammastega. 3M jääb avatuks selle tehnoloogia litsentsimise osas teistele huvitatud osalistele.

3M on pühendunud suutervishoiu toodete arendamisele läbi jätkuvate investeeringute teadusesse ja arendusse. Anaheim Group on tunnustanud 3M Oral Care Solutionsi divisjoni kui kõige uuenduslikumat ettevõtet viimase 11 aasta jooksul. See tunnustus põhineb patenditaotluste arvul, 510 000 müügiloal ja uute toodete tutvustamisel.

3M-is

3M-is me rakendame teadust viisil, mis aitab igapäevaelu paremaks muuta. Meie 90 000 töötajat on seotud klientidega üle kogu maailma, müües meie tooteid 30 miljardi dollari eest. Leidke lisateavet 3M-i välja töötatud probleemide loovate lahenduste kohta kodulehelt www.3M.com või Twitterist @3M or @3MNewsroom

Kontaktisik:

3M